Wereldkalender als alternatief voor huidige pauselijke kalender

Go down

Wereldkalender als alternatief voor huidige pauselijke kalender

Bericht van Admin op di maa 27, 2012 10:36 am


Wereldkalender als alternatief voor huidige pauselijke kalender
dinsdag, 27 maart 2012 08:58
Volgens de Bijbel valt de sabbat niet op zaterdag of zondag. De oorspronkelijke kalender die Moses gebruikte was namelijk gebaseerd op de maanfases en niet op de week.

Omdat de Bijbelse kalender is gebaseerd op de maan correspondeert deze niet met de dagen van moderne Gregoriaanse kalender.

De kennis van de oorspronkelijke kalender duikt opnieuw op na 1500 jaar genegeerd te zijn. Historisch onderzoek onthult dat Rome verantwoordelijk was voor het doorvoeren van verregaande veranderingen.

Wereldkalender

Voor het einde van 2012 wordt een nieuwe kalender voorgesteld, te weten de wereldkalender. Bij deze kalender zijn alle jaren hetzelfde, vallen feestdagen op dezelfde dag, begint elk jaar op een zondag, bevat elk kwartaal exact 91 dagen en zijn kalenders langer dan één jaar te gebruiken.

Natuurlijk is 365,25 lastig te delen door zeven dagen. Daarom bevat de wereldkalender 364 dagen en is de extra dag een wereldfeestdag.

De moderne kalender begon in 45 voor Christus toen Julius Caesar op advies van de Alexandrijnse astronoom Sosigenes de juliaanse kalender ontwierp. De week werd losgekoppeld van de maancyclus. De kalender hanteerde een achtdaagse marktweek, waarbij dagen simpelweg A, B, C, D, E, F, G en H werden genoemd.

Constantijn

Rond de eerste eeuw na Christus werden zeven dagen vernoemd naar goden en godinnen van het zonnestelsel. De dagen werden vernoemd naar Saturnus, de zon, de maan, Mars, Mercurius, Jupiter en Venus.

De dag van Saturnus was dus de eerste dag van de week. De joden en christenen gebruikten deze kalender echter pas rond de tijd van Constantijn de Grote. Hij veranderde de gehele kalender. In het jaar 321 vermengde hij de Hebreeuwse zevendaagse week met de juliaanse cyclus en voegde hij de verering van zonnegod Mithras toe. Hij drong deze kalender op aan het gehele Romeinse Rijk.

Gregorius

Constantijn en het Concilie van Nicaea vervingen de Uittocht uit Egypte door Pasen. Dat lijkt op het eerste gezicht geen grote verandering, maar de dagen zijn gebaseerd op een geheel andere kalender. Zij die tegen de nieuwe kalender waren werden vervolgd.

Paus Gregorius stelde de kalender van Constantijn in 1582 iets bij. Een jaar is namelijk niet 365,25 dagen lang, maar 11 minuten korter. De kalender die we vandaag de dag gebruiken is Romeins (pauselijk en paganistisch).

Bron: Viewzone.com


http://niburu.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=2261:wereldkalender-als-alternatief-voor-huidige-pauselijke-kalender&catid=30:bewustzijn&Itemid=43

_________________
I'm William Wallace, and the rest of you will be spared. Go back to England and tell them... Scotland is free!
William Wallace
avatar
Admin
Admin
Admin

Aantal berichten : 25
Punten : 2218
Reputatie : 0
Registratiedatum : 24-03-12

http://paranormaal.yours.tv

Terug naar boven Go down

Terug naar boven

- Soortgelijke onderwerpen

 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum